Железничко школство кроз време

foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija

 

Изложба „Железничко школство кроз време“ у Железничком музеју отворена је у оквиру манифестације „Дани европске баштине“. Она  представља приказ развоја железничког школства у Србији у протеклих 140 година и посвећена је свим железничарима који су се школовали и својим знањима дали допринос развоју железнице и привреде у нашој земљи. Посетиоци су били у прилици да виде  изузетне експонате, белешке бивших ученика, наставне материјале, правила живота и рада у домовима ученика, сведочанства  и дипломе о завршеним испитима, који су се полагали у градовима Белгије, Француске, Италије и Аустроугарске крајем 19. века. Значајан допринос у изради ове поставке дала је и наша школа. У циљу развијања позитивних ставова и вредности  о значају образовања за железничку струку, наставници Споменка Миљанић, Вишња Минчев, Наташа Милуновић, Милијана Добросављевић, Александар Тошић, Будимир Марковић и Милош Стојковић организовали су посете Железничком музеју за ученике одељења 1/3-1, 2/3-1, 4/2 и 3/8. Посете су реализоване у новебру и децембру 2021. године.

Датум уноса:09.12.2021

АКТУЕЛНОСТИ

Одвоји минут, спаси живот

  Акција ученика и наставника Железничке техничке школе ,,Одвоји минут - спаси живот" покренута је са циљем спречавања страдања на прузи услед незнања. Одвојите минут, погледајте и поделите видео.

Детаљи »


Друго место на градском такмичењу

  У оштрој конкуренцији од 17 екипа београдских средњих школа, фудбалски тим Железничке техничке школе освојио је друго место на Градском такмичењу у фуцалу. Такмичење је одржано н...

Детаљи »