Међународни пројекат ,,Нова знања за ново доба железнице"

ЖТШ

 

На основу првог позива за спровођење пројеката мобилности у оквиру програма Еразмус+, Железничкој техничкој школи одобрен је КА1 пројекат мобилности у области стручног образовања и обука (КА122 ВЕТ) „Нова знања за ново доба железнице“. Циљеви пројекта обухватају унапређивање компетенција наставника за извођење практичне наставе и за сарадњу са компанијама у реализацији учења кроз рад, као и унапређивање капацитета школе за извођење наведених облика наставе и учења.

У пројекту мобилности учествоваће наставници машинске, електротехничке и саобраћајне групе предмета и директор школе или координатор практичне наставе, односно учења кроз рад. У фебруару 2023. године одабрани учесници похађаће обуку „Стручно образовање и обуке: немачки систем“ у Немачкој, у трајању од шест дана. У априлу 2023. године учесници мобилности боравиће у Турској, где ће у току пет дана посматрати на радном месту колеге из средње стручне школе и размењивати искуства из свих аспеката реализације практичне наставе. Током обе мобилности наши наставници ће имати прилику и да посете компаније у којима се реализује учење кроз рад.

Верујемо да ће овај пројекат бити тек први корак на путу наше школе ка остваривању међународне сарадње у циљу учења, размене добрих пракси и унапређивања квалитета у свим областима рада.

Датум уноса:03.10.2022

АКТУЕЛНОСТИ

Социјално-емоционално учење за успешне школе

  У среду 17.4. и четвртак 18.4.2024. године одржана су два предавања на тему „Социјално-емоционално учење за успешне школе“. Предавања су орга...

Детаљи »