Радионице на тему “Безбедност у дигиталном окружењу”

foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija


У циљу превенције дигиталног насиља, 6. 7. и 8. децембра 2022. године, одржане су три радионице за ученике Железничке техничке школе. Радионице су осмислили и реализовали Вишња Минчев, наставница енглеског језика, Филип Сајић, наставник саобраћајне групе предмета и Милена Ракита, школски педагог. У активностима су учествовали ученици одељења 3/2 и још петнаест ученика свих узраста који су изразили интересовање за ову тему. 

Кроз радионичарски рад, бавили смо се питањем утицаја интернета на свакодневни живот појединца, значајем заштите личних података и приватности на интернету, препознавањем ризичних ситуација и заштитом идентитета у дигиталном окружењу и превенцији и реакцији на дигитално насиље. Ученици су активно учествовали у радионицама, отворено износили своје ставове, искуства и дилеме о питањима безбедности на интернету, а посебно интересовање, активну дискусију и интензивне емоционалне реакције изазвало је питање дигиталног насиља. 

На основу евалуације радионица, чини се да су циљеви успешно остварени.   Такође, актуелност обрађених тема указује на то да је неопходно континуирано се бавити поменутим темама кроз образовно-васпитни рад са ученицима и едукацију родитеља и наставника.

Датум уноса:14.12.2022

АКТУЕЛНОСТИ

100 година Железничке техничке школе

 

Детаљи »


Стручна припрема за учеснике мобилности у Турској

  У оквиру припремних активн...

Детаљи »


Сајам образовања ,,Путоказ"

  На Вождовачком сајму образовања ,,Путоказ", одржаном у Вождовачком центру ,,Шумице" 1. марта 2023. године, наставници Предраг Стјепчевић, Маја Делиба...

Детаљи »


О дуалном образовању на мобилности у Немачкој

      У оквиру Еразмус+ пројекта „Нова знања за ново доба...

Детаљи »