Обука о безбедности ученика у дигиталном окружењу

foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija

 

У суботу, 10. 12. 2022. године у Железничкој техничкој школи одржана је обука  „Водич за безбедност ученика у дигиталном окружењу“, која је одобрена као програм стручног усавршавања за период од три школске године. Осим наставника и стручних сарадника наше школе, на обуци су учествовали и стручни сарадници из  београдских основних и средњих школа. Обуку су реализовали стручни сарадник – педагог Милена Ракита, наставник саобраћајне групе предмета и рачунарства и информатике Филип Сајић и наставник енглеског језика Вишња Минчев.

У току обуке бавили смо се значајним темама: улогом дигиталних технологија у савременом друштву, заштитом личних података и приватности у дигиталном окружењу и облицима дигиталног насиља. Посебну пажњу посветили смо улози школе у заштити безбедности ученика на интернету, коју остварује реализацијом превентивних активности и интервенцијама у случајевима дигиталног насиља. Верујемо да је обука допринела унапређивању компетенција наставника и стручних сарадника и да их је оснажила за реализацију превентивних и интервентних активности у области заштите безбедности ученика у дигиталном окружењу.

Датум уноса:20.12.2022

АКТУЕЛНОСТИ

Језичка припрема пред боравак наставника у Немачкој

    У току ...

Детаљи »


Природа Свете горе и Хиландара

Промоција књига из едиције ,,Природа Свете горе и Хиландара" одржана је 18.10.2023. у крипти Храма Светог Саве. Овом изузетном догађају присуствовали су и ученици одељења 3/1 и 3/3-1 у пра...

Детаљи »