Обука о безбедности ученика у дигиталном окружењу

foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija

 

У суботу, 10. 12. 2022. године у Железничкој техничкој школи одржана је обука  „Водич за безбедност ученика у дигиталном окружењу“, која је одобрена као програм стручног усавршавања за период од три школске године. Осим наставника и стручних сарадника наше школе, на обуци су учествовали и стручни сарадници из  београдских основних и средњих школа. Обуку су реализовали стручни сарадник – педагог Милена Ракита, наставник саобраћајне групе предмета и рачунарства и информатике Филип Сајић и наставник енглеског језика Вишња Минчев.

У току обуке бавили смо се значајним темама: улогом дигиталних технологија у савременом друштву, заштитом личних података и приватности у дигиталном окружењу и облицима дигиталног насиља. Посебну пажњу посветили смо улози школе у заштити безбедности ученика на интернету, коју остварује реализацијом превентивних активности и интервенцијама у случајевима дигиталног насиља. Верујемо да је обука допринела унапређивању компетенција наставника и стручних сарадника и да их је оснажила за реализацију превентивних и интервентних активности у области заштите безбедности ученика у дигиталном окружењу.

Датум уноса:20.12.2022

АКТУЕЛНОСТИ

Друштвено предузеће и природни капитал: прилика за младе и локалне заједнице

  Од 4. до 14. септембра у итaлијанској регији Абруцо, у граду Борело, одржан је тренинг курс и стручно усавршавање наставника, стручних сарадника, омладинских радника. Србију су п...

Детаљи »


Западни Балкан на Малти – мобилност учења у стручном образовању

У ок...

Детаљи »