СТРУЧНО ВЕЋЕ НАСТАВНИКА ДРУШТВЕНИХ НАУКА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

 • Наставник физичког васпитања
 • Драгана Мандић

  Наставник историје и члан Стручног актива за развој школског програма

 • Борис Јашовић

  Борис Јашовић

  Наставник устава и права грађана и грађанског васпитања


 • Наставник филозофије и школски библиотекар

  У школској 2016/2017. години је заменик председника Стручног већа наставника друштвених наука и физичког васпитања и члан Тима за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања br />

 • Нада Бањанин Ђуричић

  Нада Бањанин Ђуричић

  Образовање: дипломирани социолог

  Предаје социологију, устав и права грађана и грађанско васпитање. Користи интерактиван приступ у настави, методе активног учења и критичког мишљења. Подстиче ученике да трагају за релевантним изворима, да истражују и да буду активни. Њена интересовања укључују теоријске аспекте родно заснованог насиља и злостављања деце у породици. Објавила је социолошку студију „Ударац по души“ (ИКСИ и ЈЦПД, 1998), десетак чланака у стручној периодици и приручник за наставнике. Учествовала је у неколико вишегодишњих образовних пројеката: три пројекта Асоцијације за креативну комуникацију и дебату, Међународни програм „Промишљање у демократији“ који је укључио и међународну размену наставника (Лос Анђелес, Калифорнија), као и учешће на Међународној конференцији (Денвер, Колорадо), Интеркултуралност кроз књижевност и дијалог - INCLUDE са Групом 484.

  Последњих година се бави имплементацијом наставе о Холокаусту у редовне наставне програме. Завршила је неколико домаћих и међународних семинара у Јад Вашему, у Јерусалиму, Лублину, Вашингтону, Скопљу, Аушвицу и учествовала на међународној конференцији у Јерусалиму. Коаутор је и реализатор акредитованог програма стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника Учити о Холокаусту.  Чланица је Виктимолошког друштва Србије и Удружења наставника грађанског васпитања.

  У школској 2016/2017. години је одељењски старешина одељења 31-2, председник Стручног већа наставника друштвених наука и физичког васпитања и члан Тима за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања.

   

  Стручни радови и приручници

 • Јелица Драгутиновић

  Наставник физичког васпитања, члан Стручног актива за развојно планирање и одељењски старешина одељења 12

 • Рајка Голубовић

  Рајка Голубовић

  Образовање: дипломирани професор историје и географије

  Запослена је у Железничкој техничкој школи од 1996. године. Од тада је обављала низ одговорних дужности. Била је помоћник директора, организатор већа разреда и члан Тима за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања. Тренутно обавља дужност одељењског старешине одељења 21-1 и члан је Тима за самовредновање. Ученике који показују посебно интересовање за историју редовно припрема за такмичења и са њима постиже изузетне  резултате на општинским, градским и републичким такмичењима. У сарадњи са колегама учествује у организацији ваннаставних активности као што су посете музејима, изложбама и различитим културним дешавањима.

 • Милица Бабанић

  Милица Бабанић

  Образовање

  • Мастер менаџер, модул Менаџмент људских ресурса на Факултету организационих наука
  • Дипломирани музички педагог

   У Железничкој техничкој школи ради од 2007. године као наставник музичке уметности, а од 2014. и у Техничкој школи „Дрво арт“. Током студија била је стипендиста Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка. Оснивач је, власник и диригент дечијег хора „Музичка бајка“.   

   Награде

  • Учесник пројекта „Путујемо у Европу“ за 200 најбољих студената универзитета у Србији у организацији Европског покрета у Србији, Амбасаде Републике Аустрије и Скупштине града Београда.
  • Диплома Републичког Министарства просвете и спорта у оквиру пројекта „Инвестирамо у европске вредности“.

   

 • Александар Загорац

  Наставник ликовне културе

 • Горан Петровић

  Горан Петровић

  Наставник физичког васпитања и одељењски старешина одељења 17/18